Linux Open Alternative Day (LOAD) este un eveniment tradițional dedicat Linux şi tehnologiilor  open source, având ca public ţintă utilizatori ai sistemelor open source şi susţinători ai acestei filosofii.

Filosofia open source este bazată pe colaborare, iar cel mai bun mijloc de a pune în practică acest crez este la LOAD, unde se pot dezvolta parteneriate și proiecte între pasionați, dar și între companii.

An de an, cei mai buni specialişti sunt prezenţi pentru a vorbi despre tehnologii bazate pe Linux și open source, despre soluţii create pentru mediul de afaceri, despre utilizarea open source pentru reducerea costurilor şi eficientizarea proceselor de afaceri, despre start-up-uri care au îmbrățișat open source și au avut succes. Să subliniem și că LOAD (Linux Open Alternative Day) este un eveniment dedicat tuturor celor care dezvoltă software open source, fiind o ocazie foarte bună de a prezenta noi soluţii şi aplicaţii.

Ne face plăcere să remarcăm că, an după an, evenimentul nostru adună atât un public fidel, cât și noi participanți care apreciază subiectele și invitații noștri.

 

LOAD 2020

Ediția din acest an, a XVIa, are ca motto “LOAD 16.0 – Thinking to the Future – Open source and cloud computing”, își propune să prezinte cele mai noi tehnologii open source, în contextul larg al noilor tendințe ce au revoluționat domeniul IT în ultimii ani: cloud computing, SAAS (Software as a Service), mobilitate, big data si securitate.

LOAD 2020 a fost gândit pentru a coagula o comunitate puternică de open source, dar şi pentru a da posibilitatea companiilor să îşi prezinte produsele bazate pe tehnologia open source. În cadrul Linux Open Alternative Day 2020, specialişti din domeniul open source vor expune de-a lungul evenimentului dedicat, soluţii şi motivaţii pentru adoptarea open source.